Veelgestelde vragen

Wij snappen dat er bij een aanschaf van een Maine Coon kitten best wel wat vragen bij je op kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan de vaccinaties of welk voer je het beste kunt geven. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de veelgestelde vragen. Zo kom je niet voor onverwachte vragen te staan.

Kittens

Veelgestelde vragen over onze kittens.

Ja, alle kittens van onze cattery zijn in het bezit van een stamboom.

Ja, alle kittens hebben een geldig Europees dierenpaspoort.

Ja, alle kittens zijn tweemaal gevaccineerd. Bij de eerste keer zijn ze ongeveer 9 weken en bij de tweede keer ongeveer 12 weken oud.

Ja, alle kittens zijn tweemaal ontwormd en ontvlooid.

De kosten van een kitten is €950,-


Let op: deze prijzen gelden voor liefhebbers. Een kitten voor een fokker wijkt af van deze prijs.

De kittens mogen verhuizen als ze minimaal 13 weken oud zijn. Uiteraard zal dit in goed overleg met de toekomstige baasjes gaan.

 

Let op: het kan voorkomen dat het een aantal dagen langer kan duren i.v.m. de tweede vaccinatie. Kittens kunnen hier een reactie op krijgen. Pas als de kitten weer helemaal gezond is verklaard mag de kitten verhuizen.

Verzorging

Veelgestelde vragen over de verzorging van de Maine Coon.

Wij adviseren om Royal Canin Maine Coon brokken te geven. Dit voer is speciaal voor de Maine Coon ontwikkeld. De brokken zijn wat groter dan normaal wat goed is voor hun gebit. 

Een Maine Coon wordt gemiddeld 12 tot 15 jaar oud. Het ras ontwikkelt zich relatief traag, waardoor Maine Coons pas echt volwassen zijn wanneer ze ongeveer vier jaar oud zijn. Pas dan hebben ze hun uiteindelijke grootte, type en vacht bereikt.

Een Maine Coon heeft een relatief makkelijk te onderhouden vacht. Wanneer je dit goed onderhoud zal de vacht nauwelijks klitten. Ook is de vacht waterafstotend en heeft het geen ondervacht. Eén keer in de week kammen en borstelen is voldoende.

Staat je vraag er niet tussen?

Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via info@catterymelena.com of via onze contactpagina. Wij zullen dan zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag komen!

Staat je vraag er niet tussen?

Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen via info@catterymelena.com of via onze contactpagina. Wij zullen dan zo snel mogelijk met een antwoord op je vraag komen!